Lichaamstaal biedt een verbazingwekkende hoeveelheid informatie over wat andere mensen denken.  Wie heeft nu niet eens gedacht dat hij graag de gedachten van een ander zou willen lezen?

Heb jij een grote glazen bol? Heb jij echte mensenkennis?

Hoe kom je er achter wat andere mensen echt willen?glazen bol _pixa

Die gedachten lezen doe je vaak al! Je hebt het alleen nog niet zo in de gaten, maar hoe vaak heb jij niet dat bekende ‘buikgevoel’ gehad in een situatie?

Onbewust pik je namelijk al veel meer lichaamstaal signalen op dan waar jij je bewust van bent.

Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 7% van de communicatie is gebaseerd op de werkelijke woorden die we zeggen. Voor het overige bestaat 38% uit toon en intonatie . De resterende 55% bestaat uit lichaamstaal.

Je bewust zijn en juist weten te interpreteren van die lichaamstaal kan jou dus een verbetering in communicatie opleveren van 55%.

Wanneer je alles uit de kast wil halen om in de communicatie met anderen jouw doel te bereiken dan kan dit jou dus een geweldige voorsprong geven richting succes.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die succesvol zijn in verkoop een grote mate van emotionele intelligentie hebben waardoor ze datgene wat niet uitgesproken wordt in communicatie kunnen omzetten in krachtige signalen.

De volgende keer dat jij een gesprek, vergadering of presentatie hebt, kijk dan eens naar deze signalen:

 

#1 Gekruiste armen en benen zijn een signaal van weerstand

Gekruiste armen en benen zijn fysieke barrières die suggereren dat de andere persoon niet toegankelijk is voor wat jij te zeggen hebt.

Zelfs wanneer iemand betrokken lijkt en glimlacht, verteld hun lichaamstaal een ander verhaal.conversatie_pixa

De persoon heeft het vaak zelf niet eens in de gaten, maar zijn of haar onbewustzijn geeft duidelijke signalen af. Onbedoeld is dit een signaal van afsluiten van mentale of emotionele betrokkenheid.

#2 Echte glimlach geeft een twinkeling

Wanneer het op glimlachen aankomt kan de mond liegen, maar de ogen niet.

Het is natuurlijk gedrag om te glimlachen en hiermee de indruk van ontwapenend en betrokkenheid te geven.

De spieren rond de mond kunnen we zelfstandig activeren om de indruk van een lach te wekken. Maar pas wanneer de lach oprecht is zal je ook de twinkeling in de ogen gaan ontdekken.

Geen reactie in de ogen geeft aan dat er waarschijnlijk iets te verbergen valt.

#3 Ogen die liegen

Als kind hebben jouw ouders of een docent vast wel eens gezegd: “Kijk me aan als ik met je praat!”  Hoe lastig is het om iemand aan te kijken als je liegt?

Toch is dit bedrieglijk, want op jonge leeftijd leren we al dat we met een strak gezicht en iemand aankijken een leugen kunnen verdoezelen.

Waarom je als ouder dan toch de leugen ontdekt? Omdat het aankijken net te lang gebeurt waardoor het ongemakkelijk wordt. Niet zelden gevolgd door een emotie zoals boosheid of een valse lach om de leugen alsnog te verdoezelen.

#4 Het spiegelen van lichaamstaal is prima.

Is het je wel eens opgevallen dat je bijvoorbeeld in een vergadering of gesprek zat waarbij elke keer dat jij ging verzitten, je benen over elkaar deed of een handgebaar maakte dat een ander dat ook ging doen?

Dat kopiëren of spiegelen van jouw lichaamstaal is een goed teken. We doen het onbewust en geeft aan dat we op dezelfde golflengte zitten. We staan open voor elkaar en het gesprek gaat de goede kant op. Hou hierbij uiteraard wel in de gaten dat er geen gedrag van geslotenheid wordt gekopieerd zoals gekruiste benen of armen. In dat geval sla je een doodlopende weg in.

#5 Houding vertelt het verhaal

Ben je ooit in een situatie geweest waar een persoon de ruimte in kwam lopen en jij direct wist dat dit de baas was?

Dat gevoel komt lichaamstaal. De manier waarop die persoon zich beweegt, rechtop loopt en veel expressie in zijn handen heeft, geeft bij jou de herkenning dat dit degene is die leidt.

Kijk eens naar de hoeveelheid ruimte die iemand gevoelsmatig inneemt. De manier waarop het lichaam wordt gestrekt, met de borst vooruit. Het is vast herkenbaar uit de dierenwereld waarbij bijvoorbeeld gorilla’s laten zien dat zij ‘in charge’ zijn.

Iemand die gebogen loopt daarentegen geeft de indruk dat hij gebukt gaat en straalt dus minder energie en macht uit. Dit dwingt dus ook veel minder respect af.

#6 De vertellende wenkbrauweyebrow sad _pixa

Onze wenkbrauwen zijn onlosmakelijk verbonden met onze lichaamstaal. Expressie in het gezicht wordt in grote mate door de wenkbrauwen weergegeven.

Verschillende emoties maken dat je wenkbrauwen in beweging komen. Hierbij kan je denken aan twijfel, angst, zorg en verrassing.

Probeer maar eens in een gesprek met iemand om verbaast te zijn zonder dat je wenkbrauwen omhoog gaan. Dit voelt totaal onmogelijk.

#7 Knarsende tanden

Stress en boosheid zorgen voor het opzwellen van de nek en klemmen van de kaken.

Wat er ook gezegd wordt, dit zijn tekenen van spanning waar je je bewust van moet zijn.

De sleutel ligt in de mismatch tussen wat gezegd wordt en de houding die hier niet bij aansluit.

Samenvattend

De glazen bol heb je niet nodig in communicatie, zolang je maar open staat voor de signalen die je over en weer onbewust uitzendt.

Vraag jezelf dus af: Komen woorden en houding wel overeen?

Communicatie gebeurd voor het grootste deel onbedoeld, dus leer hier naar luisteren.