Heb jij ook wel eens behoefte aan het vinden van nieuwe klanten?

De volgende manieren geven jou wellicht inspiratie:

1. Ga netwerken. Op netwerkbijeenkomsten lopen verschillende mensen rond die jou kunnen helpen. Verkoop niet aan degene die je tegenkomt, maar kijk of je aansluiting kan krijgen in hun netwerk.

2. Vraag bij bestaande relaties om doorverwijzingen. Een tevreden klant wil jou vast helpen.

3. Praat mee op internetforums. Wordt een expert op jouw vakgebied en men gaat jou om support vragen.10 manieren om nieuwe klanten te vinden.

4. Zorg voor een goede “call to action” op jouw website. Veel sites zijn visitekaartjes waar niks gebeurd. Zorg dat de bezoeker van jouw site op verschillende manieren er aan wordt herinnerd jou te contacten.

5. Gebruik sociale websites zoals LinkedIn. Neem een kijkje in het netwerk van jouw relaties. Vraag jouw relatie je te koppelen aan interessante contacten.

6. Creëer een evenement, bijvoorbeeld een lezing. Vraag jouw relaties om hun relaties hiervoor uit te nodigen.

7. Maak er een gewoonte van om na jouw afspraak bij je klant even bij zijn of haar buren naar binnen te lopen en een visitekaartje af te geven. (Je komt niks verkopen, maar ze informeren over jouw bestaan!)

8. Zet reclame op jouw auto. Dit heeft 24-7 effect.

9. Wie levert er nog meer aan jouw (potentiele) klanten? Probeer een samenwerking aan te gaan. Jij hebt vast ook iets aan hun te bieden.

10. Mond tot Mond werkt nog altijd het beste. Vraag mensen in jouw omgeving om het actief over jou en je diensten te hebben.mouth to mouth

10+ Vraag mensen in jouw omgeving hoe jij aan nieuwe klanten zou kunnen komen!