Terwijl je een bekende tegenkomt en je de standaard vraag stelt: ‘Hoe is het?’ , verwacht je eigenlijk al geen ander antwoord dan: ‘Ja het gaat goed!’

Is het ondernemerschap verheven tot het ultieme doel waarin succes verzekerd is?thunder cloud

Afgelopen week moest ik denken aan de eerlijkheid die een relatie van mij, Rob Bosveld, in zijn blog gaf. Weliswaar nu 3 jaar verder, maar er is eerlijkheid over water dat aan de lippen kan staan. Met de titel ‘Waarom je wel mag klagen’ spreekt, naast de openheid van de blog, mij de samenvattende laatste zin misschien nog wel het meeste aan: ‘En misschien kan mijn ervaring jou weer verder helpen.’

De relatie die ik van de week sprak zei het treffend: ‘Pas als je echt met beide benen in de klei hebt gestaan, ben je voor mij een ondernemer.’  Met een tientje in je hand voor de keuze staan:  benzine kopen om naar die prospect te rijden, of richting Albert Heijn gaan om het avondeten te kopen.

Als de meeste grote ondernemers een keer flink onderuit zijn gegaan, wat is dan de reden dat dit een opvallend blog is?

Is ondernemen garantie voor succes of is het succes de reis die je als ondernemer mag maken?