Hoezo zat? Gaat Madonna er mee stoppen dan?

Terwijl ik de headline las schoten er allerlei gedachten door mij heen. Een icoon van de jaren 80-90. Muziek waarmee ik ben opgegroeid. Wat een hoop vertrouwde nummers. Beelden van de videoclips schieten door mijn gedachten…

Wat blijkt? Op momenten dat Madonna wil ontspannen zoals tijdens het sporten, geeft ze er de voorkeur aan om muziek van andere bekende artiesten en van aanstormend talent te horen. Op deze manier kan ze beter haar hoofd leegmaken van de dagelijkse zaken en krijgt ze ook direct inspiratie voor nieuwe songs.

Hoe krijg je frisse Inspiratie?

Hoe heerlijk vindt ik het vaak om andere ondernemers of http://hoeonderneemik.nl/wp-content/upload_folders/hoeonderneemik.nl/2014/02/ID-10076813-b.jpgondernemende mensen te spreken. Een frisse blik, een nieuw verhaal. Voor ik het weet raak ik weer helemaal opgeladen en kan ik met hernieuwde energie en een frisse blik tegen zaken aankijken.

In het ritme van alle dag, met de dagelijkse beslommeringen, zit het grote gevaar van stilstaan en achteruitgang. Het spreekwoord zegt niet voor niets: Stilstaan is doodgaan.

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ , is een tekst die regelmatig bij mij opkomt.  Vanochtend werd mijn blik gegrepen door een aangepaste uitspraak: ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je steeds minder’.

Deze uitspraak stond in de context van het huidige internet tijdperk. In de huidige tijd waarin alle ontwikkelingen zo razend snel gaan en waarin bedrijven die 10 jaar geleden marktleider waren opeens ophouden te bestaan, blijkt maar eens te meer dat stilstaan achteruitgang betekent.

Welke onbekende muziek zet jij op?