Vandaag zat ik bij een ondernemer die op een bijzondere lokatie een ruimte verhuurd voor exposities, workshops, trainingen en andere zaken. Op de vraag hoe het met de omzet ging, stelde hij dat er een bezettingsgraad was van 14 % en dan ging hij uit van 45 weken per jaar. Eigenlijk dramatisch natuurlijk.
Terwijl hij uitgebreid vertelde over de niet werkende manieren van marketing die hij afgelopen jaren had toegepast, raakten we dieper in een zakelijk gesprek dan we beiden vooraf hadden kunnen bedenken.
Na verloop van tijd viel een stilte en keek hij mij aan.
“Ongelofelijk dat ik al zo vaak gesprekken heb gehad over internet, mijn website, over Facebook etc., maar nog nooit heb ik zo’n samenhangend verhaal gehoord waar ik wat van snap en ook mee kan.” Zo zei hij. ” Denk je dat er bedrijven bestaan die dit ook zo kunnen vertellen, kunnen opzetten en het dan ook blijvend werkend krijgen?”

Hoe vaak zit jij in een gesprek dat anders uitpakt dan je vooraf had bedacht? Werkt het niet zo dat wanneer je iemand zijn probleem helpt op te lossen, ook al betreft het hier niet mijn eigen vakgebied, je veel meer terug krijgt dan dat je verwacht?
Nee ik bedoel niet alleen in financiële zin. Door een ander te helpen met jouw kennis bouw je een andere band met elkaar op, krijg je zeker meer energie en uiteindelijk, zo is mijn ervaring, komt het ook in financiële zin wel weer bij je terug.